Csípőprotézis beültetés

Két típusú csípőprotézis műtétet végzünk. Ezek a csípőprotézis beültetés és csípőprotézis revízió. Csípőprotézis beültetés esetén az eredeti csípőízületet távolítjuk el és protézissel helyettesítjük. Revízió esetén pedig egy már előzőleg beültetett csípőprotézis cserélése történik.

Csípőprotézis beültetés általában hosszan tartó csípőízületi fájdalom esetén jöhet szóba, amikor a konzervatív kezelések már nem képesek enyhíteni, valamint a mindennapos életvitel-szerű tevékenységeket is is akadályozza. Ennek pontos megnevezése, az előrehaladott csípőízületi porckopás.

Csípőprotézis revízióra akkor van szükség, ha a már meglévő protézis kilazul, az implantátum megkopik. Ajánlott 1-2 évente röntgen vizsgálattal ellenőrizni a beültetett protéziseket. Az általunk használt modern implantátumok több elemből állnak, így kerülnek beültetésre, általában elegendő csak egy-egy alkatrész cseréje, így a teljes implantátum csere megelőzhető.

Csípőprotézis beültetés izomátvágás nélkül

Az általunk ajánlott és bevált módszer az izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés. Ez egy kíméletes műtéti eljárás, izomátvágás helyett az izmok eltolásával tárjuk fel a csípőízületet. Így minimális az operáció utáni fájdalom és jelentősen felgyorsul a rehabilitáció.

A műtétre való alkalmasság

Szakorvosi vizsgálat során döntjük el a csípőprotézis műtét szükségességétAlapos vizsgálatot alkalmával átnézzük a képalkotó vizsgálatok (röntgen, CT, MRI) eredményeit. Mindent részletesen átbeszélünk, és megvitatjuk a lehetőségeket. Ha a kopás nagyon előrehaladottá vált, műtéti csípőprotézis beültetést fogunk javasolni. A diagnózis alapján kiválasztjuk a leginkább ajánlott műtéti technikát és protézis típust.

A csípőműtét előtt figyelmet kell fektetni testsúly jelentőségére, mert a műtétet követően a protézis túlélését is jelentősen befolyásolja. Ha úgy látjuk megfelelőnek, javasoljuk a gyógytorna megkezdését.

Teljeskörű tájékoztatást nyújtunk a műtéttel kapcsolatban. Orvoscsoportunk kifejezetten hangsúlyt fektet a felmerülő kérdések megválaszolására, a félelmek eloszlatására. A műtétről nem mi döntünk, azt minden esetben a paciens hozza meg azon információk alapján, melyeket a konzultáción kapott.

Ha fájdalma krónikussá vált, keressen fel minket az alábbi elérhetőségeinken, segítünk gyógyulásában, megoldást találunk problémájára.

Egyéb mozgásszervi megoldásaink

Megosztható tartalmat olvasott

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter

A jelenlegi egészségügyi jogszabály nem teszi lehetővé, hogy a magánellátásban végzett gyógyítási folyamatot, az állami egészségügyi ellátás keretein belül is végezzük.

Fontos tudni, hogy magánellátásban a teljes gyógyulási folyamatot le tudjuk fedni, professzionális diagnosztikai és műtéti háttérrel, kimagasló szakmaisággal.